bamboo2 széria: Bamboo touch, fun, pen
2 hete halt meg teljesen az 5x4-es WizardPen-em tolla (azért jól bírta azt a 4 évet), de érezhető volt, hogy vége lesz a kis Genius tábla és a köztem fenntartott kapcsolatnak, így már akkor tudtam, hogy egy újabb amatőr táblára fogok beruházni, de már a Wacom-tól. Szerintem maximum pár óra választott el a vásárlás gomb megnyomása és a 2. generációs Bamboo táblák országunkba érkezése között. Csak mákom volt.

Elöljáróban: A Bamboo sorozat kiváló lehetőséget nyújt a digitalizáló táblák adottságainak feltérképezésére, sőt a Bamboo 2 táblák megérkezésével egy új generációval találkozhatunk, melyekben a multitouch vezérlés is helyet kapott. Fontos azonban tudnunk, hogy a digitalizáló táblák világa csak valahol itt kezdődik, dehát a MediaTecho is még csak most kezdődött:).

Nézzük tehát mit kínál a Wacom Bamboo 2. szériája

Bamboo Touch


Wacom Bamboo Touch multi-touch tablet package
Nem teljesen értem meg miért jó az embereknek egy touchpad az asztali géphez is. Én bőven megelégszem a notebook adta lehetőséggel és azzal a kb. 2 perccel amíg nem kapok egér után. A multitouch sem egy új találmány a pad vezérléséhez, szóval a véleményem róla: minek?
A válasz szerintem valahol a kisebb cégek parasztvakításában és a hozzá nem értőek elkápráztatásában és átverésében keresendő.


Bamboo Pen
Wacom Bamboo Pen tablet package
A maga 70$-os árával inkább ajánlanám, mint az ugyanennyibbe kóstáló touch kiadást mind kisebb cégek, mint pedig a most ismerkedők számára. A megszokott digitalizáló táblák példájára épül, semmi extra, tábla és toll, még a 4 db gyorsbillentyű is kimaradt a szórásból, melyeket egyébként a többi digitalizáló tábla megkapott.

Pen & Touch

Wacom Bamboo Pen and Touch multitouch tablet

Véleményem szerint a Bamboo 2. szériájának itt kellett volna kezdődnie. Maximum a Pen típusnál, de szerintem Wacoméknál csak unalomból szedték még plusz két táblára a két érzékelőfelületet. A kettő kombinációját így 2010 derekán annyira látom alapnak, hogy az előző két kiadás értelmét veszti. Hosszabb terjedelmű bemutatása megérkezése után esedékes.

Bamboo Craft


Wacom Bamboo Craft multitouch tablet package

Alakítottak a megjelenésen és az előző széria mintájára összehoztak egy sötétebb és egy világosabb kiadást. Egyszer szeretném, ha valaki megválaszolná, van-e különbség a Pen&Touch és a Craft között. Legjobb tudomásom szerint plusz hozzáférést biztosítanak egy-két oktató anyaghoz, de a Craft és Fun táblák kinézetével egyébként is nehezen barátkozom, tehát mindenképp marad az alap Bamboo.

Bamboo Fun


Wacom Bamboo Fun multitouch tablet package

Szórakozásra teremtve. Azt gondolom megfogalmaztam azt, amiről minden marketing guru álmodozott. Nyugodtan lehet vinni ezzel a szlogennel a terméket a polcokra, csupán részesedést kérek az eladott termékekből, nem hiszem, hogy nagy ügy lenne. Egyébként a Craft területét cirka 1/3-val megtoldották és itt véget is ér a szórakozás.

Összegzés:
Touch és (külön) Pen táblák létét nem érzem alapozottnak.
Pen&Touch táblából készülhetett volna egy nagyobb verzió egyébként szép kivitelezés
Amatőr táblákról esett szó, ezért nem is volt lelkes ujjongás a cikk bármely pontján:)



Wacom Bamboo 2 digitalizáló táblák összehasonlítása:

 

 TouchPen
toll nyomásérzékenysége-512
kézérzékelő (multitouch)vannics
teljes tábla méret  208 x 138 x 7.5 mm248 x 176 x 8.5 mm
tábla súlyakb. 210 gkb. 360 g
toll aktív beviteli mező-147 x 92 mm
kéz aktív beviteli mező125 x 85 mm-
toll beviteli mező felbontása-
2540 dpi
kézi beviteli mező felbontása101.6 dpi-
toll pontossága +/- 0.25mm
kéz pontossága+/- 2.0mm 
toll érzékelésének válaszadási ideje-133 pont/mp
kéz érzékelésének válaszadási ideje50 pont/mp-

 

 Touch&Pen / CraftPen
toll nyomásérzékenysége10241024
kézérzékelő (multitouch)vanvan
teljes tábla méret  248 x 176 x 8.5 mm248 x 176 x 8.5 mm
tábla súlyakb. 360 / 420 gkb. 740 g
toll aktív beviteli mező147 x 92 mm217 x 137 mm
kéz aktív beviteli mező125 x 85 mm190 x 130 mm
toll beviteli mező felbontása2540 dpi2540 dpi
kézi beviteli mező felbontása101.6 dpi101.6 dpi
toll pontossága+/- 0.25mm+/- 0.25mm
kéz pontossága+/- 2.0mm+/- 2.0mm
toll érzékelésének válaszadási ideje133 pont/mp133 pont/mp
kéz érzékelésének válaszadási ideje50 pont/mp-



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatecho.blog.hu/api/trackback/id/tr231452988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KCB 2010.01.20. 10:59:57

Bamboo Touch: "
Nem teljesen értem meg miért jó az embereknek egy touchpad az asztali géphez is ... A válasz szerintem valahol a kisebb cégek parasztvakításában és a hozzá nem értőek elkápráztatásában és átverésében keresendő"

Nagyot tévedsz, sok ember akinek érzékenyebb a keze még is naponta 10 órát kell tologatnia az egeret, megváltás lehet egy ilyen asztali gépre köthető touchpad. Azért mert neked nincs rá szükséged, másnak még lehet.

Csharlie 2010.01.20. 11:11:58

@Kerek Perec: Csak az irónia szólt belőlem kissé cinikusan:)...Egyébként mikor belekezdtem a postba, még jó ötletnek tartottam, aztán a táblák mérete és érzékenysége kihozta belőlem az "állatot":D

Személy szerint inkább egér, mint tapipad és van, hogy 20 órát használom egy nap...
süti beállítások módosítása