Tegnapi nappal véget ért a 10. Internet Hungary konferencia, a Club Tihany által biztosított helyszínen. Az ember azt gondolná, hogy egy 10. születésnapról csak pozitív élménybeszámolóval távozik a média. Ennek ellenére nem csak a válság hatása miatti, hanem a szükséges lépésekként felsorakoztatott masszív tevékenységektől hangos az online sajtó.

Elsősorban Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója által tett kijelentés tett mély benyomást a jelenlévő szakmabeliekre, miszerint "a jövőben a legnagyobb online tartalomszolgáltatók egy ágazati összefogás keretében akár részesedést is kérhetnek a távközlési társaságok internet-szolgáltatásból származó bevételeiből" - Napi Gazdaság. Ezzel gyökereiben átalakítva a jelenleg működő tartalomszolgáltatást. A változtatást többek közt Az online sajtónak jutó, manapság egyre nagyobb szerepe miatt szorgalmazza, akik ellehetetlenítik ezzel a nyomtatott kiadásokat. "az utóbbi években jelentően megcsappant a nyomtatott lapokból származó bevétel; eközben a tartalomért fizetni alig hajlandóak az emberek." - MTI/Híradó.hu "Ha a tárdalom számára fontos lesz az, hogy minőségi tartalmakat kapjon az interneten, akkor valamilyen elmozdulás kell" - Mihók Attila.

"Amennyiben a helyzet nem változik, úgy médiavállalkozások ezrei fognak tönkremenni” (Kreatív) - nyilatkozta Szabó György a Sanoma vezérigazgatója, bár elképzelései mégsem vetítenek oly sötét jövőt az online médiára, mint hogy azt Mihók vizionálja.

Comment.blog.hu - SzabóZ cikk:

A Ringier az internet-előfizetésekből is kapni akar



Forrás


http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=423500


http://www.hirado.hu/Hirek/2009/10/14/11Internet_Hungary_uj_internetes_uzleti_modell_kell.aspx


http://www.kreativ.hu/cikk.php?id=24933


A Ringier az internet-előfizetésekből is kapni akar

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatecho.blog.hu/api/trackback/id/tr341452209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása