PlayStation motion controller

Eredeti méret 1500x1100

 

PLlayStation sub controller

Eredeti méret 1500x1000

 

 

 

move & wii controllers

Eredeti méret 1800x1000

 

És akkor fogjuk rá, hogy beszámoltunk róla.

 

A Game Developers Choice Award jelöltjeiről és nyeretseiről a MediaEvent.blogon, az év játékának fejlesztéséről a MediaMulti.blogon annál inkább.

 

Csóközön

MediaDrill

 

Mindenek előtt gratulációját nyújtja a MediaDrill szerkesztősége az "Európai e-Kiválóság Díj 2010" hazai díjazottjainak, a platina fokozatot nyert Prezinek, akivel nem is olyan régen szimpatizáltunk le de nagyon egy prezentáció elkészítésekor, az arany medállal hazatérő MTA SZTAKI-nak, akik bár sajnálják, hogy csak a szótár miatt ismerik őket, a MediaDrill szerkesztősége mégis 'napmintnap' köszönetet ad érte, és végül, de nem utolsó sorban az ezüst díjat nyert Typotex Kiadónak, akiről kellő információ hiányában és a tudatlanság fényében nem tudunk érdemlegeset elárulni, amiért elnézést is kérünk. - Verem a mellem, hogy ilyen szép hosszú mondatot tudtam fabrikálni - Kérem, vegyék át verbális kézfogásunkat! Köszönjük!

 

És akkor csipegessünk...

 

"A Saar-vidéki Egyetem (Universität des Saarlandes) és a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (Deutschen Forschungszentrums für Künstliche Intelligenz - DFKI) szakemberei...elkészítették Saarlouis erődvárosának virtuális rekonstrukcióját." Forradlami újítás vette kezdetét, melynek segítségével a múzeumok a jövőben nem csupán képek és festmények segítségével tudják majd reprezentálni egy régi város képét. Virtuálisan járhatjuk be a korhű helyszíneket és azt tervezik, hogy korabeli alakokkal, valamint audiovizuális élményekkel is bővíteni fognak. - Index

 

Sok helyen olvastam, mégsem foglalkozott vele senki kellőképpen. Állítólag a 3D volt a CeBIT egyik fő témája. Óóógyerekek! A CES-nek. Na annak tényleg a 3D volt az egyik vezető attrakciója. Elismerésem a Deluxenak. Nem IT portál, mégis dobott egy pofás kis összefoglalót a 3D helyzetről.

 

Egy új 3D-s navigációs rendszerrel, a Sygic Aurával ismerkedhetünk meg aTerminal és az ITCafé bemutatójában, amelyet kifejezetten okostelefonokra optimalizáltak.

 

 

 

Újabb navigációs szoftver, az iGo Primo érkezését a HWSW prezentálja.

 

HVG összefoglaló Asus koncepciókról, a már CES-en bemutaott és díjat nyert Eye-Fi kártyáról, feltekerhető zongora klaviatúráról és egy videó, gondolattal vezérelt flipperről. 

 

Még egy cikk a HVG-től, amit nem tudom honnan szedtek. Lehet, hogy Angela Merkel már az 5. aktív lencsét próbálta fel, aztán mondták neki, hogy most adunk egy passzívat és ő mondta: "Túl sok a 3D-s lehetőség". Ez, így, ilyen formában...hogy?! 2010-et írunk. Azt az évet amelyben valójában útjára indul a populláris értelemben vett 3D, mégha a csóró Magyarország ebből mit sem érez igazán. Egyrészt ráérünk még (bár az IT ugye nem az a terület, amiben ráérősen húzzák-halasztják a fejlesztéseket), másrészt ennél, ha csak nem törvény tiltja majd, még több technológia lát majd nap világot, a szarok meg úgyis kihullanak. Mér, PC konfigurációból nincs kibaszott sok?

 

Update: Ha jól értesültem MTI hírforrásokból származik a cikk. Most melyik kisvállalkozásnak menjek neki?:D Azért hogy beletrafáltam, hogy egymás mellé kerültek...

 

Rövid cikk az eReader helyzetről - MTI

 

A MobilPort Engadget forrásból ír a milliónyi paláról, amelyek elárasztják a piacot, ráadásul nem is csak borsos árakon. - MobilPort

 

És végül a statisztikákról röviden: 3,7 százalékkal több látogató érkezett az idei CeBIT-re, mint tavaly annak ellenére, hogy 20 éves  negatív rekordott döntött a rendezvény a kiállítók terén. - MR1

 

És ennyi a CeBIT-ről. Illetve a MediaEvent.blogon még kívánok pár szót írni róla, de már nem feltétlenül technológiai kérdésekben. Dobom a 3 összefoglaló postot:

 

Hardver és körítés

 

Megjelenítés és kiegészítők

 

Asus részleg

 

Már nem járatom ronygyosra az ujjaimat a PH!-val és a PCWorlddel kapcsolatban, ha nem küszködsz diszleksziával, a többi bejegyzésből rájössz. Ha küszködsz vele, akkor nézegesd a képeket. Azon kívül, természetesen a teljesség igénye nélkül válogattam, ha több információra lenne szükséged, kérd meg a Google-t, hogy legyen a haverod.

 

A GDC (Game Developer Conference) már nagyban megy kedd óta. Ha másról és máshonnan nem, San Franciscóból tudósítunk!

Sok ASUS újdonságról olvashattunk hazai hírek közt. Egy cikkben szerepelnek pl. a Republic of Gamers termékcsalád alaplapjai külön AMD és Intel processzorokhoz, a Bravo széria GeForce GT 220-as videókártya és a Xonar Xense hangkártya, melynek része egy Sennheiser Xense PC530 nevezetű füles.

 

 

 

Asus Ares vidkari működés közben - PCWorld

 

A G51JX notebook 3D-s technológiával érkezik, az izmos kis Eee PC 1001PQ pedig egyedi megjelenéssel. Végre elstartolt a DR900-as eReader is, melyről a MediaTecho is beszámolt már. Bővebben...

 

asus g51jx 3d

Asus G51JX 3D Notebook

 

eeepc 1001pq

Asus EeePC 1001PQ

 

Asus DR900 eReader

Asus DR900 eReader

 

1015P, 1016P és 1018P. Igen, még mindig ASUS, és még mindig Eee PC-k, még mindig a PH!-ról.

 

Az Asus Asus PG276H 3D megjelenítéssel és érdekes külsővel érkezik, de a cikkben találkozhatunk még a Terra új FullHD monitorával, melyet ígéretes tulajdonságokkal szereltek fel.

 

A PCWorld csajszi részlege számolt be egy formabontó, futurisztikus megjelenésű routerről, amelynek kinézete mellett nem hanyagolható el tudása sem.

 

asus ultra slim router

ASUS' ultra-thin RT-N56U

 

Az ITExtreme összefoglalójában olvashatunk az Asus eredményeiről a környezettudatos szemléletmód terén, valamint természetesen beszámolnak ugyanebben a témakörben egy-két most bemutatott újdonságról.

 

All-In-One PC-kkel is jelentkezik az Asus más-más, de mindenképp meggyőző konstrukcióban. Bemutatkozik az ET2010 és az ET2010PNT. - Prim

 

Nem elég hogy AIO, de 3D is, meg még kibaszottjól is néz ki. Asus, MSI-vel kevereve.

 

asus aio 3d pc

Asus 3D All-In-One PC

A cím igazából nem teljesen tükrözi a valóságot, de nem akartam azt írni, hogy "CeBIT 2010 - projektorok, tv-k, táblák, hangszórók, tömérdek klaviatúra és egy GPS rendszer"

 

Egyébként itt még inkább érvényesek az előzőekben bejegyzettek, miszerint a PH! és a PCWorld voltak itthon a CeBIT tartalomszolgáltatói, ezért nem külföldről, hanem itthonról válogattam a cikkek közül. Leszögezném, nem direkreklám, pláne nem seggnyalás. Aki mégis így gondolja az veheti is nekem a következő CeBIT-re a jegyet luxusszállodával, teljes ellátással, MacBook Próval, Canon 5D-vel, német tolmáccsal és akkor tolom a contentot magamtól. Ja és egy olyan 3000 euróból elvagyok a héten.

 

Mazsolák:

 

Az Optama két 3D megjelenítésű projektorral érkezett(EX762 és HW536), az Acer projektorapedig újítás képpen ötvözte a DLP és LED technológiát. Sok oldalúságukhoz mérten arányaiban mindkét kivetítő pehelysúlyokban érkezett.

 

optomaex762

Optoma EX762

 

Acer K11

 

 

Azt hiszem tegnap találkoztam az Appleblogon egy kifejezéssel amit most én is felhasználnék. "Nesztek" baszki Vierra. Kell az a LED, minek a 3D? Ha már elvitte a BestOfShow címet a CES-en végülis minek még reklámozni. (majd ha küld nekem a pana a tc és a tx szériás tv-iből is egyet-egyet egy hónapnyi tesztelésre, akkor teszek ki róluk képet, egyelőre haragszok rájuk:P...az meg nem érdekes, hogy a tc széria még ki sem jött.)

 

NetGear mindenesetre segít abban, hogy egyszerre több HD tartalmat is küldhessünk WiFi-n a Vierránkra.

 

netgear hd theater

Netgear Universal WiFi Internet Adapter

 

:D Tablet vagy mi? :D - PCWorld

 

archostablet

Archos Tablet

 

A Logitech többek között a Harmony 600 és 650-es univerzális távirányítóival és egy laptopra csíptethető hangszóróval ment a CeBIT-re. Azt kell mondanom, egyre jobbak lesznek ezek a szaros kis hangszórók, mindettől függetlenül még mindig nem bírnám sajátomként elviselni őket, mint állandó hangforrást, maximum már tényleg végső megoldásként. - Forrás...

 

logitech laptop speaker

Logitech Laptop Speaker Z205

 

tt esports challenger pro

Tt eSports Challenger Pro

 

-Figyled, piros háttérvilágítású a billentyűzetem.

-Szép. De miaz ott a sarkában?

-Hát ventillátor, mi más?!

-...bazdmeg.

 

A Rapoonak meg tetszetős a klaviatúrája, de ha már egyszer lefikáztam a Bamboo 2-ket, akkor az a touchpad ugyan mitől lenne szimpatikusabb az oldalán? Amit 2010-ben és után kiadnak touchpaddal, annak minimum 28 ujjat kell hogy érzékeljen egyszerre, vagy kijelzővel kell hogy érkezzen és akkor rámondom majd, hogy jó. Ja, hogy az Asus ezt már meglépte? Akkor jó.

 

rapoo keyboard

Rapoo 2900 Touch Slim Wireless Keyboard with Touchpad

 

asus eekeyboard

ASUS EeeKeyboard

 

PH! a klaviatúrákról és egy headsetről...az Asusról meg az Engadget.

 

Nem teljesen vagyok kompetens navigáció terén, de a MIO cucca tetszik. Persze hallom a két tábort, az egyik mantrája: "ez milyen jó", a másiké: "ez már túl sok".

 

mio gps

Mio Moov V780

Véget ért a 2010-es CeBIT. Magyar sikerekkel is büszkélkedhetünk és természetesen, mivel az IT szektor egyik otthonának tartják a hannoveri rendezvényt, így kismillió új termék került most a polcokra, vagy kerül majd a későbbiekben, amelyeket itt a kiállításon bemutattak.

 

A CeBIT-tel valójában az a helyzet mostanában, hogy erősen negatív statisztikákat produkál. Valamivel több, mint 3% pluszt könyvelhet el nézők terén és a Google is most vonult fel először, de a CES és az MWC erős túlzással már bemutatott szinte mindent, amit csak lehetett. A CeBIT-nek megmaradt a Computer ágazat, ami persze azért még mindig elég szép számmal vonzza az érdeklődőket.

 

Bíztam a hazai szakértőkben, hogy nem kell "külföldre látogatnom" az újdonságokért. Nagyrészt bejött, de találkoztam már érdekességekkel, amikkel itthon még nem. A CeBIT-tel nem kívánok kurvasokat foglalkozni, köszönhető ez a fentebb leírtaknak, persze azért szép számmal csipegettem ki a linkeket. 

 

Itthon a Prohardver és a PCWorld foglalkozott leginkább a témával, bár a contentgyár inkább működött a Prohardvernél. Persze mások is foglalkoztak azért az eseménnyel. Na mazsolázzunk...

 

AMD Thuban és Intel Gulftown 6 magos chipek.

 

MSI 870A-GD60 Hydra durva videókártya kezelésekkel.

 

A Biostar igen ígéretesnek tűnő, AMD lapkészlettel felszerelt alaplapokat mutatott be, bár az FX még nincs kész teljesen.

 

biostar890

"Biostar TA890FXE akár hatmagos AMD processzorhoz is"

 

 

Ismertem egy Szabinát. Utóbb kiderült, hogy egy idióta ribanc. Az AMD is alkotott egy Sabine-t. Kétségeim támadnak afelől, hogy ismerni fogom egyáltalán.

 

A PH! bebizonyítja, h még az égből is videókártyák potyognak, bár a Sapphire 5970 nekem inkább egy erőműnek tűnik. A GameChannel részletesebben is beszámol róla.

 

Sapphire HD5970

 

Házak, hűtők és notebook állványok a Zalman és a Scythe standján. Tovább...

 

A PrimOnline bemutatja az első Sapphire netbookot Atom N450 CPU-val.

 

Új MSI és Dell Notebookok. - PH!

 

msixslim

MSI XSlim X360

 

dellvostro

Dell Vostro 3500

 

Nagy szelet vetett az Ion 2, hogy vihart arat-e azt majd meglátjuk. Mindenesetre a Zotac a ZBOX HD-ID11-be és a Getawy a Mini-Topjába belepakolta. Az Asusról sikerült annyi contentot tolnia a PH!-nak, hogy szinte mégjobban megszerettem a márkát. Vagy ezt inkább csömörnek hívják?! Vegyesek az érzések. Az Eee Box EB1007 már Broadcom Crystal HD-val jött Ion helyett, az előző két NetTop Atom D510-eséhez képest D410-zel, csak opcionális lehetőségként felajánlva a D510-et. Részletesebb bemutatók.

 

zotac

Zotac ZBOX HD-ID11

 

jetway

Jetway Mini-Top

 

eeebox

Asus Eee Box EB1007

 

Mikor ilyen típusú SSD-kről hallok párhuzamba hozom őket az USB3-mal. A saját hülyeségem. De végső akkordként mindig "a lassan, de biztosan..." gondolatmenet zárja a hülyeséget. Na de ne bohóckodjunk itt kérem, hiszen a Team Group és a Verbatim sem teszik.

 

Western Digital SiliconEdge Blue SSD

 

DDR3-as memóriák a Kingston, a G.Skill, a Mushkin és a Team Group gondozásában.

 

 

A Cooler Master hűtőkkel és SLI-re tervezett házzal érkezett.

 

coolermasterv6gt

Cooler Master V6 GT

Végre beszállt az ASUS az eReader bizniszbe. Méghozzá egy viszonylag bomba olvasóval.

 

ASUS DR-900

 

Letisztult köntös, pár alap funkcionalitást segítő gomb, az ASUS feliratot meg minden eddigi cuccomon szerettem látni, itt is tetszik. A 9 inches kijelző 1024x768-as felbontást kapott, ez arányaiban szinte megegyezik a Kindle DX 9,7 inches 1200x824-es kijelzőjével. Felülete érintésre érzékeny, de csak az olvasóktól megszokott sebességgel és csak erős nyomás hatására. WiFi-vel és opcionálisan 3G-vel felszerelt, valószínűleg ezért van az, hogy néhol DR900-ként, máshol DR950-ként találkozunk vele. Az akksi 10,000 oldalt bír el, megintcsak valószínűleg kikapcsolt WiFi és 3G mellett. 4GB MicroSD kártyával lesz kapható, MicroUSB és 3,5-ös füles csatlakozást csatlakozást is kapott. PDF, TXT, MP3 és ePUB fájlokat biztosan támogatja, remélhetőleg azért ennél szélesebb skálán válogathatunk majd. A megjelenés időpontja és a készülék ára nem ismert.

Galéria

 

Hanvonék 2009 szeptemberében az IDF-en már jelezték, hogy rajta vannak a táblagyárak beüzemeltetésén, de abból amit akkor mutattak inkább disznófarmot üzemeltessenek, mint high-tech rockafellert. BA10E táblájuk prototípusát már elvitték a CES-re, a mostani CeBIT alkalmával azonban egy kidolgozottabb darabbal, ráadásul két típussal tértek vissza.

 

Hanvon BC10C

 

Hanvon BA10E

 

Mindkét típus kijelzője 10.1 inches, alumínium borítást kaptak, ha jól tudom a C-nek valamivel nagyobb a kijelzője. Mindkettőn Win7 fut, az oldalukon megtalálható 5-5 db gyorsfunkciós gomb, 2 usb, mikrofon be-, füles kimenet, HDMI csatlakozás és DisplayPort. Ez utóbbi kettő meg is lepett. Webkamerát is kaptak, valamint a jobb sarokban számomra az első Samsung Omniára kisértetiesen hasonlító kurzort. Próbálnám elmagyarázni, hogy milyen az, de nem lehet. Szarozni meg most nem akarom.

 

A különbségek természetesen egyrészt külalakban is fellelhetők. Nem csak kisebb a BC10C, de fekete és egyben kissé szögletesebb burkolatot kapott a BA10E ezüstmattszürke (vagy valami hasonló) színű, gömbölyded formályához képest.

 

A C oldala kártyaolvasót kapott, az E hátlpja viszont kamerát. Nem is tudom melyikre lenne nagyobb, vagy inkább egyáltalán szükségem.

 

Ha pontosak az információim az E egy 1,6-os Atommal a C pedig 1,3-as Celeronnal fut. a BA10E 4-500, a BC10C 5-600 euró körül kapható majd, megjelenési dátum nem ismert.

 

Konklúzió:

 

A Hanvon jó irányba halad, de nem lepődnék meg, ha a következő konferencián amin ott lesz, ismét bemutatná ezt a két terméket, csak kiforrott állapotukban.

 

Galéria

 

És ha már Sony, akkor Dash

Írnom kell erről a kis szardarabról itt(:D):

 

 


Csak ránézek a képre és átjön az a komfortérzet,
amikor reggel csörög a vekkerem (a Dash-em:D),
megszólal az este YouTubeon beállított zene.
Azért az, mert mostanában hallottam, nagyon keménynek tartom és feldobja a hangulatom, vagy azért az, mert a klipjében valami Jessica Alba szerű kis ribanc rázza a kis picsáját és ugyszint feldobja a hangulatom. De mielőtt tovább nézném a klippet és a JA hasonmás miatt a reggeli erekció is tovább tartana a szokásosnál,
áttáccsszkrínelek mailjeimre.
Nem aludtam sokat, nem sok jött, szokásos hajnali hírlevelek, hátha van közöttük érdekes.
Kreatív, XboxLive, CGsociety, OnlyYouuuu?? Ezmiafaszom?? Úúgecc még régen regeltem vmi csajszi miatt vmi szarra. Erről majd le kell iratkozni.
Ketten bejelöltek Twitteren. Kikvagytok?? Rájuk nézek.
Na ez úgyis csak csiripelésnél fog leesni teljesen. Meg még amúgy is nagyon reggel van.
Miii már ennyi az idő?? Odakint 23°. Fasza.
Kávé, cigi.
Nézem az iPhonet ... áááfaszom viszem a Dasht a konyhába.
Kotyvasztás közben Last.fm. Elmegyek hugyozni. Fogmosás. Nem tudom miért cigi meg kávé előtt, mindegy.
Vége a zenének. Már úgyis idegesített, hogy nem az erősítő adja a hangfalaknak a decibelt.
Nézem a naptárat. Ma van haver szülinapja. Este party. Arcon vigyor.
Ilyen gyorsan lefőtt a kávé?
Kiöntöm.
Rágyújtok.
Reader. (nincsilyenappnembaj:D)
Jóreggelt - csajom.
Csókot dob.
És kezelésbe veszi a ... Dash-t.

Nem is írok róla többet. Kéne.

SonyStyle/Dash

CrunchGear

CNet

MobilPort

SonyEricson.BlogSpot (hu)

 

 

Az idei év elhozta a 3D-t otthonainkba, a Sony meg névhez méltó köntösbe csomagolja. A FullHD és WiFi alapkövetelmény. LCD és LED technológiák. "Monolith design" és intelligens ökobeállítási lehetőségek. De ilyen rövid tőmondatokban nem annyira fasza bemutatni őket.

 

LX900

 

Sony LX900 3D HDTV

 

 

 

A leggyilkosabb széria szülöttei. Lényegében még csak az LX900-al adnak teljes 3D-t, de nekem jobban tetszik az a megfogalmazás, hogy az LX900 az első, amelyik vágja a teljes 3D-t. Motionflow Pro 240Hz-es képfrissítési technológiával és természetesen RealD technológiájú C4-es szemüvegekkel érhetjük el a 3D hatást.

 

BRAVIA Engine™ 3 videoprocesszorban futtatott algoritmusok kollekciója hajtja a tv-t, pontosabban gondoskodik a zajcsökkentésről,erősíti a képek élességét, vagy éppen optimalizálja a kontrasztot. A Sony az új, OptiContrast paneleket használja, minimalizálva a fényvisszaverődést, mélyebbé teszi a képeket, feketébbé teszi a feketét világosabb szobákban is. Elhiszem én, csak látni kéne. FullHD 1080p, Edge Led.

 

A beépített WiFi-vel 25 különböző streamelhető zenei és videós szolgáltatásból válogathatunk, többek között a "Netflix, Amazon Video on Demand, YouTube™, Slacker® Internet Radio, Pandora®, NPR, Sony Pictures, Sony Music" lehetőségei közül és jegyezzed megfelé hogy a gyűjtőnév: Sony Bravia Internet Video platfrom. Na mi lehet az a Bravia Internet Widget? Hát amin olvasod a híreidet, megtekinted az időjárást, futtatod az "USA Today sports, Yahoo Finance, Twitter, Flickr photos" szolgáltatásaidat.

 

Képek, zenék, videók lejátszása USB-ről, vagy DLNA rendszeren keresztül.

 

Egy másik újdonság a Sony's Intelligence Presence Sensor (Intelligens jelenlét-érzékelő). "Arcfelismerő technológiát használ, hogy megtudja, ki nézi a képernyőt. A rendszer leveszi a kép fényerejét vagy ki is kapcsolja azt, ha senki nem nézi, figyelmezteti a gyerekeket, ha túl közel ülnek a képernyőhöz, vagy annak megfelelően, hogy hol ülünk a szobában, optimalizálja a hang egyensúlyát és a kép beállításait. Az érzékelő még tévénézési szokásainkat is képes felmérni, s ennek megfelelően ajánl műsorokat, amelyeket talán szeretnénk megtekinteni." - Olyan szépen volt megfogalmazva, hogy el kellett lopnom. - Házi-Mozi

 

A Bravia Sync lehetővé teszi a Sony termékei közötti végtelenül egyszerű szinkronizálást.

 

40, 46, 52 és 60"-as méretekben érkezik a nyáron.

 

 

NX800

 

http://3.bp.blogspot.com/_Yp9Sztl4igM/S0WHj4BY2HI/AAAAAAAACTc/FBuCqrtx7vo/s400/Sony_BRAVIA_NX800-570x475.jpg

 

 

Számomra a legfontosabb tulajdonsága, hogy a személyes kedvencem:). Persze csak a 9000-es Samsung után. (Szóval holnap megyek és megveszem mindkettőt. Baszki a 9000-et árulják már egyáltalán? Vagy ha nem, mikor fogják?) Az a durva, hogy mégis inkább LX900, mint ez a kis gyönyörűség. Hiányzik belőle a 3D. A jelenlét szenzor is, de azt személy szerint leszarom. Ez a dizájn a talppal együtt mégis a 2. helyre pakolta magát az "elérhetetlen, de kéne" skálán, TV kategóriában. Mondjuk a talpat le lehet cserélni.

 

 

 

 

"Full HD 1080p (1920 x 1080) Edge LED backlit LCD
Monolithic Design
Motionflow 240Hz Technology for Smooth Motion
Integrated Wi-Fi wireless network capabilities (802.11)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 60 (KDL-60NX800: $4,000), 52 (KDL-52NX800: $3,400) and 46-inch (KDL-46NX800: $2,800)"

Ja és 6 fokban hátradönthető, ha alacsonyan lenne az állvány.

Jól összedobták az oldalát.

 

HX900

 

 

Komolyan utána kell járnom hogy mitől lehet Ready a 3D és elnézést is kell kérnem a tudatlanságomért. Szóval egy 3DReady TV-vel állunk szemben. Jelentős különbség az LX900 és HX900 között az intelligens szűrés. Megint a HáziMozi-ról idézek: "A környezeti érzékelő automatikusan észleli a szobában uralkodó fény intenzitását, sőt még színhőmérsékletét is, és a kép ennek megfelelően állítható optimális minőségre, minimális erőfeszítéssel és energiafogyasztással." Ez a környezeti fényérzékelő.Nem a spanyol viasz, de még igencsak magas kategóriához tartozik. És legjobb tudomásom szerint ez az LX900-ban nem található meg. És amíg nem találok rá biztos forrásból  bizonyítékot addig azt hiszem majd, hogy okosabb vagyok, mint a HáziMozis cikk írója. (szóval egyszer hülye vagyok egyszer meg nem)

 

Tehát a specifikáció:

 

"3D Ready HDTV
Intelligent Dynamic LED backlight
Monolithic Design
Motionflow PRO 240Hz motion compensation technology
OptiContrast panel
USB Wireless-LAN adapter for easy wireless network connection (sold separately)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3 with Intelligent Image Enhancer
USB and DLNA photo/music/video playback"

nyáron érkezik

Érkeztek még az EX szériás TV-k.Az EX sorozat lényege, hogy környezettudatos tévék. Ha pl. huzamosabb ideig nem tartózkodunk a tv előtt, az magától készenléti módba pakolja magát, majd később szinte teljesen kikapcsol, gyakorlatilag 0 áramfogyasztásba helyezi magát. Kéne nyitni egy zöld kategóriát.

És a végére egy lista szerű felsorolás az új szériák tagjairól:

LX:
LX900:
60" - XBR-60LX900
52" - XBR-52LX900

NX:
NX800:
60" - KDL-60NX800
52" - KDL-52NX800
46" - KDL-46NX800
NX700:
46" - KDL-46NX700
40" - KDL-40NX700

HX:
HX900:
52" - XBR-52HX900
46" - XBR-46HX900
HX800:
55" - KDL-55HX800
46" - KDL-46HX800
40" - KDL-40HX800

EX:
EX700:
60" - KDL-60EX700
52" - KDL-52EX700
46" - KDL-46EX700:
40" - KDL-40EX700
32" - KDL-32EX700
EX600:
46" - KDL-46EX600
40" - KDL-40EX600
32" - KDL-32EX600
EX500:
60" - KDL-60EX500
55" - KDL-55EX500
46" - KDL-46EX500
40" - KDL-40EX500
32" - KDL-32EX500
EX40B:
40" - KDL-40EX40B
32" - KDL-32EX40B
EX400:
46" - KDL-46EX400
40" - KDL-40EX400
32" - KDL-32EX400
EX308:
32" - KDL-32EX308
22" - KDL-22EX308
EX300:
32" - KDL-32BX300
22" - KDL-22BX300

Engadget

 

 

 

Az eInk mellett nekiugrunk a 3D technológia működésének, bár egy kissé szűkebb körben mozogva. A Sony az idei CES-en verte nagy dobra, hogy együtt fog működni a RealD eljárással, a Discoveryvel és az IMAX-el, valamint a 2010-es fociVB-t már sugározni fogják 3D-ben. Szóval, ha lehet így fogalmazni, nem a 3D-nek megyünk neki, hanem a Sony és 3D kombónak. Kezdjük tehát a legelején...

 

 

 

A RealD egy digitális sztereoszkóp vetítési technológia. A Texas Instruments által fejlesztett DLP (Digital Light Processing; digitális fénytovábbítás) technológiát alkalmazza projektoraiban, valamint a Sony a 2010-es Consumer Electronic Show alkalmával bejelentette, hogy hivatalosan is ezt az eljárást alkalmazzák, mint 3D technológiát. Jelenleg a legelterjedtebb és legköltséghatékonyabb eljárás a háromdimenziós élmény átadására otthon és moziban egyaránt.

Sztereoszkópia

 

Sztereoszkópia, tér- vagy 3D hatású képalkotás, képes megteremteni egy felvétel három dimenziós vizuális hatását, illetve megteremteni egy kép mélységének illúzióját. Ennek legegyszerűbb módja, ha két 2 dimenziós vetítünk egymás után, amelyek egy időben, egy adott helyszínen, egy bizonyos távolságról készültek, de térben mégis kissé eltérnek egymástól. Egy kicsit bonyolultabban:

a vizuális hatásnak 3 fő követelménye van

 

  • egyidejű érzékelés (ezzel még úgy gondolom nincs probléma)
  • binokuláris fixálás, vagyis hogy a retináink egy adott pontra fixálnak, ettől távolabbi pontok egyszerű, közelebbiek kettős keresztképet kapnak
  • valamint ehhez szorosan kapcsolódó sztereopszis, vagy mélységlátás (más neveken plasztik- vagy háromdimenziós látás). Az a folyamat, amikor két némileg eltérő képből a mélységet retináink érzékelik.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Stereo_wiggle_3D.gif

 

DLP

 

 

A DLP technológia lényege, hogy a vetítő rendszerek sokkal fényesebb és élesebb képet alkotnak általa, mint a hagyományos LCD eljárásoknál. Igen apró, un. digitális mikrotükrök (DMD) segítségével kerül előállításra a kép. Ennek a digitális megoldásnak köszönhetően a hőtermelés, az áramfogyasztás, de még a súly is minimalizálódik.

 

további források:
http://209.85.135.132/search?q=cache:o8q38MhgV14J:www.matud.iif.hu/03feb/pasztor.html+stereopsis&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=3&old=1
http://logout.hu/cikk/reald_3d_mi_folyik_a_vaszon_mogott/3d_megjelenitesi_technikak.html