Mindenek előtt gratulációját nyújtja a MediaDrill szerkesztősége az "Európai e-Kiválóság Díj 2010" hazai díjazottjainak, a platina fokozatot nyert Prezinek, akivel nem is olyan régen szimpatizáltunk le de nagyon egy prezentáció elkészítésekor, az arany medállal hazatérő MTA SZTAKI-nak, akik bár sajnálják, hogy csak a szótár miatt ismerik őket, a MediaDrill szerkesztősége mégis 'napmintnap' köszönetet ad érte, és végül, de nem utolsó sorban az ezüst díjat nyert Typotex Kiadónak, akiről kellő információ hiányában és a tudatlanság fényében nem tudunk érdemlegeset elárulni, amiért elnézést is kérünk. - Verem a mellem, hogy ilyen szép hosszú mondatot tudtam fabrikálni - Kérem, vegyék át verbális kézfogásunkat! Köszönjük!

 

És akkor csipegessünk...

 

"A Saar-vidéki Egyetem (Universität des Saarlandes) és a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (Deutschen Forschungszentrums für Künstliche Intelligenz - DFKI) szakemberei...elkészítették Saarlouis erődvárosának virtuális rekonstrukcióját." Forradlami újítás vette kezdetét, melynek segítségével a múzeumok a jövőben nem csupán képek és festmények segítségével tudják majd reprezentálni egy régi város képét. Virtuálisan járhatjuk be a korhű helyszíneket és azt tervezik, hogy korabeli alakokkal, valamint audiovizuális élményekkel is bővíteni fognak. - Index

 

Sok helyen olvastam, mégsem foglalkozott vele senki kellőképpen. Állítólag a 3D volt a CeBIT egyik fő témája. Óóógyerekek! A CES-nek. Na annak tényleg a 3D volt az egyik vezető attrakciója. Elismerésem a Deluxenak. Nem IT portál, mégis dobott egy pofás kis összefoglalót a 3D helyzetről.

 

Egy új 3D-s navigációs rendszerrel, a Sygic Aurával ismerkedhetünk meg aTerminal és az ITCafé bemutatójában, amelyet kifejezetten okostelefonokra optimalizáltak.

 

 

 

Újabb navigációs szoftver, az iGo Primo érkezését a HWSW prezentálja.

 

HVG összefoglaló Asus koncepciókról, a már CES-en bemutaott és díjat nyert Eye-Fi kártyáról, feltekerhető zongora klaviatúráról és egy videó, gondolattal vezérelt flipperről. 

 

Még egy cikk a HVG-től, amit nem tudom honnan szedtek. Lehet, hogy Angela Merkel már az 5. aktív lencsét próbálta fel, aztán mondták neki, hogy most adunk egy passzívat és ő mondta: "Túl sok a 3D-s lehetőség". Ez, így, ilyen formában...hogy?! 2010-et írunk. Azt az évet amelyben valójában útjára indul a populláris értelemben vett 3D, mégha a csóró Magyarország ebből mit sem érez igazán. Egyrészt ráérünk még (bár az IT ugye nem az a terület, amiben ráérősen húzzák-halasztják a fejlesztéseket), másrészt ennél, ha csak nem törvény tiltja majd, még több technológia lát majd nap világot, a szarok meg úgyis kihullanak. Mér, PC konfigurációból nincs kibaszott sok?

 

Update: Ha jól értesültem MTI hírforrásokból származik a cikk. Most melyik kisvállalkozásnak menjek neki?:D Azért hogy beletrafáltam, hogy egymás mellé kerültek...

 

Rövid cikk az eReader helyzetről - MTI

 

A MobilPort Engadget forrásból ír a milliónyi paláról, amelyek elárasztják a piacot, ráadásul nem is csak borsos árakon. - MobilPort

 

És végül a statisztikákról röviden: 3,7 százalékkal több látogató érkezett az idei CeBIT-re, mint tavaly annak ellenére, hogy 20 éves  negatív rekordott döntött a rendezvény a kiállítók terén. - MR1

 

És ennyi a CeBIT-ről. Illetve a MediaEvent.blogon még kívánok pár szót írni róla, de már nem feltétlenül technológiai kérdésekben. Dobom a 3 összefoglaló postot:

 

Hardver és körítés

 

Megjelenítés és kiegészítők

 

Asus részleg

 

Már nem járatom ronygyosra az ujjaimat a PH!-val és a PCWorlddel kapcsolatban, ha nem küszködsz diszleksziával, a többi bejegyzésből rájössz. Ha küszködsz vele, akkor nézegesd a képeket. Azon kívül, természetesen a teljesség igénye nélkül válogattam, ha több információra lenne szükséged, kérd meg a Google-t, hogy legyen a haverod.

 

A GDC (Game Developer Conference) már nagyban megy kedd óta. Ha másról és máshonnan nem, San Franciscóból tudósítunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatecho.blog.hu/api/trackback/id/tr901830389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása