Az elektronikus tinta különböző alapanyagokból áll elő, ezek közé tartoznak polimerek, reakciós hatóanyagok, oldószerek és színezékek.

A polimerek olyan nagyméretű molekulák, amelyek ismétlődő egységekből állnak és az egységeket kémiai kötés kapcsolja össze. az elektronikus papír előállítását az is tnehezíti, hogy ezek közé a polimerek közé csak bizonyos kémiai összetételű anyagokat lehet keverni, amik alapvetően lehetnek vörös, lila, vagy sárga színűek. Ha nem megfelelő adalékanyag kerül közéjük, az módosítja a polimerek elektromos jellemzőit. Ebből az okból különböző stabilizátorok adnak az összeomlás elkerülése végett, viszont szükség van még UV védő szerekre, amik megakadályozzák a környezet hatására felmerülő oxidációs folyamatokat.

https://m.blog.hu/me/mediatecho/image/eink.jpg

 

 

A polimerek, vagy mikrokapszulák méretükben az emberi haj vastagságához hasonlítanak. Ezek tiszta folyadékot, fekete és fehér részecskéket tartalmaznak. A fehér részecskék pozitív, míg a fekete részecskék negatív töltésűek. Egy vezérlőpanel juttatja el az infót az alsó és felső elektródáknak, így kapnak pozitív, illetve negatív töltést. Az ellentétes pólusok ahogy vonzzák egymást, kirajzolódik a kívánt eredmény. Az eReaderek egyik legnagyobb előnye többek között, hogy csak ezen folyamat alkalmával fogyasztanak áramot, a részecskék pedig stabilizálódnak a kapszulákban, (de ha már előny akkor) hátrányuk viszont, hogy viszonylag lassan lépnek működésbe, jelenleg is a felgyorsításukon dolgoznak a fejlesztők, bár elég szép megoldásokat láthatunk a most kiadott olvasók között.

Két fontos momentum a képen a külső burkolat és a vezérlőpanel. Csak eBook olvasók esetén foglalják el jelenlegi helyzetüket, az elektronikus papír külső burkolatot egyáltalán nem kap, csak egy felső, áttetsző elektróda lapot, a vezérlőpanel pedig külső csatlakozásról küldi a megjelenítendő adatokat. Így viszont elérhető, hogy egy teljesen hajlékony, papír szerű eszközzel szembesüljünk, amely szinte tönkretehetetlen:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatecho.blog.hu/api/trackback/id/tr311684637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása