Az idei CES leginkább 3D-ről, olvasó- és érintő képernyős eszközökről szólt, de természetesen más olyan szórakoztató elektronikai cikkeket is bemutattak, melyekkel még az idei és az elkövetkezendő évek során biztosan találkozunk majd, és amelyek az eseményre ugyan elkészültek, de nem sok hasznukat vennénk mindennapjainkban.

3D & online



A 2010-es év úgy néz ki változást hozott a 3D elterjedésében. Eddig is hallhattunk fejlesztésekről, láthattunk bemutatókat, de most nagyot lépett a szakma. Lényegében az összes nagy márkától kaphattunk egy új terméksorozatot, szériát, melyek az otthoni mozizás élményét  kiemelik az eddigiek közül, mégpedig 3D-s technológiák, valamint a legtöbb TV-hez csatlakoztatható net segítségével.

Az első konferenciát az eseményen az LG tartotta. Rögtön be is jelentették az Infinia LE9500-at.

 

 

A TV FullHD-s,
3DReady,
mérettől függően 6,9-8,5 mm vastagsággal
és 1 cm-es kerettel rendelkezik,
beépített Wi-Fi-vel,
Skype telefonálási és
DivX videó streamelési lehetőséggel.

A cég azonban még 39 db terméket jelentett be, melyeket az idei évben fog piacra dobni.

 

A Toshiba a CELL TV fogalmát reprezentálta előadásán, mely fogalom mögött rejlő tartalom még esélyes is volt arra, hogy elvigye a legjobbnak járó díjat az eseményre kitűzött televízió kategóriában.

 

 

Az esélyét a BestOf címre többek között az a 8 magos 3,2GHz-es proci is emelte, ami hajtja a TV-t. Na meg persze a 4000x2000-es (Quad FullHD) felbontás. Talán az 1TB HDD is? Merthogy 480Hz-et az Infinia is viszi. Ne haragudjatok, azt viszont nem tudom megmondani hogy 2D-ről 3D-re konvertál-e. A CELL viszont konvertál. Ilyen CPU-val konvertáljon is. 802.11n-es WiFi-vel felszerelve a VUDU egyelőre 115 kidolgozott alkalmazásával élvezhetjük az online jelenlétet .

Egy általános és egy személyes hátulütőről azonban szeretnék beszélni. Az általános, az a set-top-box, amelyben helyet foglal maga a "CELL Processor" is, nem mindenki tetszését fogja elnyerni plusz helyfoglalóként, személy szerint pedig az a ronda hangszóró az alján az ott ... fujj.

Még az évben tervezik piacra dobni a BDX 2500 és 2700 Blu-ray lejátszókat 200$ és 250$ körüli árban, a későbbiekben pedig a BDX 3000 3DReady Blu-ray olvasót



A Panasonic a CES 2010 nagy nyertese. A VT25-ös szériájával ugyanis megnyerte a televízió kategóriát és elvitte a "Best of Show" címet is.

 

 

Nem új TV-vel jelentkeztek, hanem a V szériát alakítják 3D kompatibilissé. WiFi-vel természetesen rendelkezik a  TV így az LG-vel kézen fogva ad számunkra Skype videotelefonálásra lehetőséget.

Panáéknél azonban keményen rámozdultak egy teljes termékskálát lefedő 3D technológiára. A DMP-BDT350 a közeljövőben forgalomba hozzák,

 

viszont elkészítették a saját 3D kamerájukat.

 



Ebben az évben kezdik el sugározni a DirectTV közreműködésével az első 3D-s adásaikat, 3 csatornán keresztül. Természetesen csak Amerikában.

Panasonic termékfrissítésként azonban még meg említeni ezt a 152 colos Plazma TV-t is, mely 3D tartalom megjelenítésére is képes Quad FullHD felbontáson.

CES 2010

Samung

Na igen, a 9000. Azzal a csúnya távirányítóval:).

 

 

És itt van a designban hozzá passzoló BD lejátszó, a BD-C7500.

Ez itt pedig a még lejátszó mellé is passzoló WiFi-s 5.1, a HT-C7530W.

De ha inkább a 3D élményt élveznénk ki, mint "csupán csak" a FullHD-t és a designt, itt a 3D BD player: BD-C6900.

És a hozzá járó WiFi-s 7.1: HT-C6730W.

Nagyot alkotott a Samsung. MyFavorite.

(Samsung Store nyitva a Developereknek!)

Ezért Sonyék sem tétlenkedtek, kiadták az új Bravia szériát 6°-ban dönthető képernyővel, ha az állvány éppen túl alacsonyan volna.

Sony LX900 3D HDTV

De szerintem a 6°-os dönthetőség lényegében senkit nem izgat, mikor itt komoly dolgok történnek kérem szépen. Bejelentették, hogy a RealD technológiát alkalmazzák, mint 3D-s technológiát, lepaktáltak a Discovery-vel és az IMAX-el, mely paktálásnak a következményében 2011-ben útjára indulhatnak az első 3D-s adások, valamint a 2010-es, Észak-Afrikában tartott labdarúgó-világbajnokságot is vetítik majd Amerikában.

3D BD player természetesen kapható az új Bravia-khoz, a BDP-S770.


http://www.cnet.co.uk/i/c/blg/cat/televisions/sony-bdp-monolith.jpg

Online tartalom is természetesen elérhető a TV-n, lejátszón egyaránt.

És a végére hagytam a kedvenc bejelentésemet a Sony-tól, miszerint a PS3 már most támogatja a 3D-t, csak játékot kell írni rá és természetesen megfelelő TV-t kell hozzá csatlakoztatni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatecho.blog.hu/api/trackback/id/tr21672161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása